Комисията за борба с наркотиците проведе заседание на 2-ри февруари

1281 преглеждания

На 02.02.2017г. в малкия салон на НЧ ”Иван Вазов-1947” град Костинброд се проведе заседание на Комисията за борба с наркотиците. В срещата, организирана от община Костиброд взеха участие представители от ИДПС към РУ на МВР - Костинброд, РЗИ – София, както и от Национален фокусен център за наркотици и наркомании, които споделиха своя опит в превенцията срещу наркотиците.

Основната целта на Комисията за борба с наркотиците е във всяко училище или център на територията на община Костинброд  да се формират групи за превенция на този проблем, който става все по-актуален, информират от официалната фейсбук страница на общината.

Мерките за превенция, които бяха набелязани по време на срещата включват: запознаване на участниците с всички вреди и последици от наркотиците, призив за здравословен начин на живот, формиране на отрицателно отношение към цигари, алкохол и наркотици, както и помощ за осъзнаването на последиците от тях.

На заседанието бяха представени и първите реализирани стъпки в община Костинброд в борбата с наркотиците:

1. Създаване на скаутско дружество за деца и юноши.

2. Откриване на общинска вокална група за млади таланти.

3. Стартиране на традиция за празнуване на общ абитуриентски бал на двете средни училища на територията на нашия град под егидата на община Костинброд.

EspressoNews


*снимки: Община Костинброд