Костинброд отбеляза Международния ден на детето с празнична програма на различни места в общината

1510 преглеждания

Вълнуваща празнична програма бе организирана на различни места в община Костинброд по повод Международния ден на детето.

Увеселенията за малчуганите започнаха в 9:30 часа пред НЧ „Кирил и Методий”. Учениците от Първо ОУ „Васил Левски” изрисуваха с тебешири двора на училището. Докато творяха на тема „Светът през детските очи”, ТС „Ритъмчета” поздрави всички присъстващи с няколко шопски танца.

Децата от ДГ „Радост” отпразнуваха своя празник с  тържество, съчетано със спортния празник на градината. Събитието се състоя в двора на ДГ „Радост”, който беше разделен на сектори. Всички групи от детската градина се състезаваха, с различни състезания и показаха на своите родители и всички присъстващи танцовите, спортните и творческите си  умения.

В кв. Маслово, пред НЧ „Заря” г-жа Красимира Манова-директор на Второ ОУ „Васил Левски”, заедно с г-жа Камелия Георгиева-секретар на читалището организираха тържество по случай Международния ден на детето. Възпитаници от Второ ОУ „Васил Левски” изрисуваха с тебешири площадката пред Народното читалище. Тяхната тема бе „Община Костинброд през очите на дете”. Слънца, дръвчета и чешми бяха най-често срещаните елементи в рисунките на децата. Нарисуван бе и герба на община Костинброд от възпитаник на Второ основно училище. Възпитаниците на г-жа Екатерина Михайлова поздравиха всички присъстващи на празника с народни песни и стихотворения.

От 14:00 часа започна турнира по футбол между четири училища от община Костинброд. Участие взеха деца в две категории 5-6 клас и 7-8 клас, на СУ „Д-р Петър Берон”, с ръководител Ваня Панайотова, Първо ОУ „Васил Левски”, с ръководител Георги Митов, Второ ОУ „Васил Левски”, с ръководител г-жа Велкова и ОУ”Отец Паисий”,село Петърч, с ръководител Николай Георгиев. Г-н Любен Кънчев награди победителите със златен, сребърен и бронзов медал и подари футболни топки на училищата, взели участие в турнира.

1-во място – СУ ”Д-р П.Беорн”

2-ро място- ОУ ”Отец Паисий”с.Петърч

3-то място- Първо ОУ „Васил Левски”

4-то място- Второ ОУ „Васил Левски”

На площада в село Петърч бе организирано вълнуващо тържество за децата по случай Международния ден на детето.  В детският празник участие взеха грациите от клуб по художествена гимнастика „Финес-Костинброд”, с ръководител на Ева Цонева. Програмата продължи с шопски хора от ТС „Релакс”. Кметът на село Петърч, заедно с НЧ „Нов живот” да зарадваха децата с подаръци.

Децата в село Опицвет опразнуваха своя празник с разнообразна програма и добро настроение, за които се погрижиха аниматори, организирани от г-жа Гергана Величкова- кмет на село Опицвет и Вени Петрова- секретар на НЧ ”Разум”. 

EsprssoNews

*Снимки: община Костинброд