Крис - новоизгряващата рап звезда от Божурище

7358 преглеждания

Крис е на 23 години и е от град Божурище.  Завършва  средното си образование в СУ „Летец Христо Топракчиев“.  След завършването се записва на кулинарни курсове.  Започва работа като помощник готвач и само за половин година се превръща професионален готвач и в момента практикува като такъв. Наравно с готвенето,  другата негова страст е рап-а.  От дете обича музиката, а от  шест месеца се занимава с рап и вече има два завършени проекта. Първата му песен се казва "Чуваш ли" , а преди броени дни излезе новото му парче "Риска".

 

Разкажи ни малко  за себе си. Как успяваш да съчетаваш музиката с работата?

 Успявам да ги съчетавам, тъй като графика ми в ресторанта е доста удобен и за дейности, извън работно време, пък и когато човек наистина желае нещо и го прави със сърце, винаги се намира време. Както се казва "Има ли желание,  има и начин".

От къде дойде страстта към рапирането?

От доста малък в компания с приятели покрай слушането на музика правех рими на freestyle и всички се забавляваха много. Реших, че е време вече да развия таланта си и да го насоча в нещо по-сериозно  като проект, за да достигне до хората и разбира се да се хареса.

Ти лошо момче ли си?

 Не определям себе си като такъв /смее се/. Напротив,  дори съм доста усмихнат и позитивен човек,  въпреки първото впечатление на хората, съдейки по външния ми вид. Може би до някъде татуировките и късо подстриганата коса кара хората да мислят така, но просто това е моя стил и моята страст.

Сам ли създаваш текстовете на песните ти?

Разбира се. Смятам, че един творец трябва да остави парченце от себе си във всяко свое творение. Така и правя. Оставям се на магията на музиката да ме води и текста идва сам в главата ми, воден от настроения,  усещания и емоции, провокирани от нещата,  случващи се около  мен.

 Как дойде идеята за направата на клиповете на песните „Чуваш ли" и "Риска"?

Ами песента "Чуваш ли " беше първия проект,  който исках да направя с клип.
Направих инструментала  и докато го слушах музиката ме понесе. Явно от тогавашното ми  настроение, текста  бе насочен към хора, които пилеят време и лесно добити пари в неща,  в които няма развитие и няма да оставят следа след тях.

След това, след малко размисли, реших втората песен и клипа към нея да са свързани с рискови неща и адреналин и си казах - какво по-хубаво може да има от това клипа да показва, това, което е в реалния ми живот - татуировки, дрифт, адреналин и веднага включихме в идеята "Червената Лада убиец ", която е дългогодишен проект на мой приятели. Много други приятели също се включиха с техните автомобили и  мотори,  за което съм им много благодарен! Без тях нямаше да бъде завършена тази идея.  Не на последно място искам да благодаря на  най-доброто студио за татуировки, лично за мен - "Rock n Route",  което помогна за другата част от адреналина или на кратко : "Иглата в кожата, тази с мастилото, не онази лошата".

С кой направихте записите и клиповете на песните.  Имаш ли си екип?

За първата ми песен "Чуваш ли " направих сам музиката и записа,  а видеото бе заснето и сглобено  от моя добър приятел Bobby Dobrev, който е направо като  магьосник в това, за което съм му благодарен, че отделяше доста от  време си, въпреки многото му други ангажименти. Като послушах песента обаче, реших,  че нещо не ми стига от към качествен запис, обработка музика и реших, че трябва да променя нещата ако искам да има развитие. Тогава съдбата ме срещна с две момчета от "Out In Space Studio"  - Gem & Alexmall,  които направо преобразиха представата ми за музика и отвориха пред мен нов свят пълен с идеи.
Бруталният Beat-maker Gem направи инструментала,  а Alexmall направи доста добра обработка. Двамата много ми помогнаха и с аранжимента.  После се намеси Bobby Dobrev с видето.  Този път използвахме и Дрон и направихме много добри кадри, благодарение на Yavor Georgiev  и всичко беше завършено по проекта "Риска".  Като гледах песента ме оставяше без дъх,  тъй като беше много важен проект за мен и супер много хора се обединиха, повярвали в  този проект и това много ми хареса.

 

 Да очакваме ли скоро нова песен от теб?

 В момента подготвяме нова песен,  но няма да издавам нищо. Ще бъде изненада.  Дано хората продължават да се кефят,  защото "Няма място за спирачки",  както се пее в първата ми песен.

Какви са ти плановете за в бъдеще? Възнамеряваш ли  да се занимаваш професионално с музика?

Продължавам да творя, пък каквото съдбата поднесе.  Ако човек иска нещо много силно,  рано или късно всичко се постига,  така че нека хората бъдат позитивни и да гонят мечтите си, защото няма нищо по-хубаво от това,  да създадеш нещо свое,  което ти доставя удоволствие.

 

 Десислава Василева