Къщички за книги зарадваха малчуганите от ДГ "Радост" в Националната седмица на четенето

1346 преглеждания

Те бяха заредени с книжки, закупени от Община Драгоман

Националната седмица на четенето бе отбелязана в община Драгоман. Ежегодната инициатива се проведе в дните от 22 до 26 октомври. Тя е организирана от Министерството на образованието и науката и има за цел да насърчава и повишава грамотността на учениците. В рамките на кампанията бяха проведени над 3000 събития в цялата страна, сред които разнообразни игри, състезания, представяне на книги и национален маратон на четенето.

В Драгоман кампанията премина с подкрепата на местната структура на МГЕРБ. Младежите   изработиха къщички за книги, които бяха поставени в ДГ „Радост“. Тяхната дея бе по този начин да насърчат любовта към книгите. Организаторите вярват, че четенето помага на децата да разбират света, да учат, докато се забавляват и обогатява въображението и културната им грамотност. Именно с тази идея пъстрите къщички бяха поставени във всяка една група от забавачницата. Те бяха заредени с книжки, закупени от Община Драгоман.

От местната администрация изразиха надежда всички деца да обикнат къщичките и редовно да се докосват до тях и магията на книгите, защото вярват, че четенето е потребност и приключение.

EspressoNews