Леля Ели от НЧ "Народна култура 1954 г.", село Владо Тричков

2052 преглеждания

Леля Ели от НЧ "Народна култура 1954 г.", село Владо Тричков

Великите дела не са присъщи само на велики хора, но и на обикновения човек. Днес ще ви разкажа за такъв обикновен човек, който ме вдъхновява.

Ели Георгиева работи в читалището във Владо Тричков - библиотекарка. Чрез нейна помощ се сформира младежки танцов състав към читалището. Също така, след като тя заема позицията на библиотекар, местната библиотека наскоро бе ремонтирана. Прави това не за да бъде запомнена като велик човек, а за да може културното наследство и българското да се запази в селото.

Много съселяни я познават като един човек, пълен с енергия и готов да поема всяко предизвикателство. Знаят я като жената с къса руса коса, с решителни очи, скрити от очилата, които носи от доста време. Само с поглед тя може да те зареди с енергия и да те вдъхнови да направиш нещо добро, нещо, което надхвърля очакванията ти. Точно тази енергия на този обикновен човек я прави велика в моите очи.

Всички я обичат - големи, малки, баби, дядовци и деца. Тя от своя страна отвръща със същата обич. Това е тя- за нашето село един голям човек.

Основната причина защо всички харесваме толкова леля Ели е, че тя успява да постигне всичко. Амбициозна и решителна, с топлата и подкупваща усмивка увлича всички. Преди да влезе в читалището, хората смятаха това село за занемарено. Тя доказа, че с желание, усилия и труд могат да се постигнат невъзможни неща. Със сформираната от нея младежка танцова група  тя печели множество награди, грамоти и почитни признания за труда и и този на децата. Всички се гордеят с тяхното дело.

За мен леля Ели е един човек, на когото аз много държа, и човек, който с ежедневните си усилия ме вдъхновява във всичко, което правя.

Материалът е изготвен от Емилиян Лозанов, ученик в 9 клас на ПГ „Велизар Пеев“, град Своге, за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНСС.