Лесен начин да влезем във форма през лятото

2043 преглеждания

Защо трябва да се подлагаме на изтощителни диети, за да отслабнем? Има много други начини, чрез които да поддържаме добра форма. Например някои хранителни продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и благодарение на специфичните им свойства изгарят излишните мазнини. И все повече изследвания сочат, че присъствието на повече количества от тези храни е един от най-ефективните и трайни начини за намаляване и регулиране на теглото. А ето и част от тези храни:

1.      Грейпфрут

Редовното консумиране на половин грейпфрут или 150 г сок от плода по време на всяко хранене може да намали теглото ни за 2 седмици с до 2 кг. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина и това намалява желанието за ядене. Естествено е, че колкото по-малко ни се яде, толкова по-малко калории натрупваме и повече изразходваме натрупаните като по този начин намаляваме и теглото си.

Ако не обичате грейпфрут, можете да укрепите имунитета си  с фреш от грейпфрут, портокал или лимон.

2.      Зелен чай

Зеленият чай е известен със свойствата си да предотвратява обрзуването на ракови клетки. Oсвен това той помага и за превенцията на сърдечно-съдови заболявания. Свойството му, което го поставя в нашата класация е благоприятното му влияние върху човешкия метаболизъм.

Смята се, че с изпиването на 5 чаши зелен чай могат да бъдат изгорени 70-80 калории.

3.      Пикантната храна

Ако сте любители на пикантната храна, знайте, че пикантните подправки помагат за стопяването на мазнините, като предизвикват потене и увеличават скоростта на сърцебиене, с което се ускорява метаболизма.

4.      Обезмаслени млечни продукти

Обезмаслените млечни продукти са богати на калций, който увеличава производството на витамин Д. Този витамин спомага за изгарянето на излишните мазнини.

5.      Вода

От огромно значение за организма е получаването на повече количество вода. Когато има недостиг на течности метаболизмът се забавя, а това води до намаляване нивото на глюкозата в кръвта, до отпадналост и предизвиква главоболие.

6.      Канела

Канелата има естествен сладък вкус, който я прави достоен заместител на захарта. Изследванията показват, че четвърт чаена лъжичка канела, приемана с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта и намалява нивото на захар в кръвта.

7.      Храна, богата на белтъци

Основа за образуването на мускулна маса са белтъците. Най-добрите източници на протеини са бялото пилешко и пуешкото месо и рибата. Както е известно, колкото повече мускулна маса има организма, толкова повече мазнини може да изгори - дори в състояние на покой. Още повече, че за усвояването на белтъците ние изхабяваме повече калории, отколкото за усвояването на мазнините и въглехидратите.