Лилия Мустакова от Bulgaria ON AIR: „За да може един човек да се развива професионално, той трябва да обича това, което прави“

3163 преглеждания

Водещата на Новините ON AIR е част от журито на „Работилница за репортери 2019”

Лилия Мустакова - водещ на Новините ON AIR на Bulgaria ON AIR, е част от журито на  „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома”.

„За да може един човек да се развива професионално, той трябва да обича това, което прави. Радвам се, че младите хора имат интерес към журналистиката - това е една много динамична и изключително отговорна сфера, която има нужда от талантливи и вдъхновени репортери. За мен е чест и удоволствие да участвам в „Работилница за репортери“ и да се запозная с талантливите млади хора, които искат да се потопят в сферата на журналистиката“, споделя Лилия Мустакова специално за участниците в тазгодишното издание на проекта.

Водещата на Новините ON AIR отправи и специално видеообръщение към участниците в конкурса.

Лилия Мустакова се присъединява към екипа на  Bulgaria ON AIR като международен редактор през юни 2017 г., а година по-късно застава пред камерата в ролята на водещ на новинарските емисии. Лилия има бакалавърска степен по „Журналистика“ и е магистър по „Медиен мениджмънт“ от Уестминстърския университет в Лондон. Докато живее в британската столица, тя трупа опит като редактор и водещ на новините в радио Smoke.

Първите си професионални стъпки в медиите прави в списание GRAZIA и спортния уебсайт Gong. За първи път се сблъсква със сферата на телевизията като международен редактор на „По света и у нас“ в БНТ. През ноември 2018 г. Лилия заминава в САЩ на специализация, предназначена за обучение на международни репортери.

EspressoNews