Литературна есен в Сливница‘2015

1579 преглеждания

Стартира есенното издание на ежегодния национален конкурс за млади таланти – писатели и поети - „Литературна есен в Сливница‘ 2015“.

 

Регламент на конкурса: В конкурса могат да вземат участие всички млади хора от цялата страна, на възраст до 35 години, включително. Всеки участник може да изпрати до три свои произведения – поезия или проза. Задължително условие към произведенията е да не са били публикувани никъде преди това. Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи - до 14 г. и над 14 г.

 

Критериите, по които ще бъдат оценявани произведенията са: красив и чист български език, съдържание на произведението, издържан стил.

 

Участниците трябва да изпратят своите произведения на имейл адресliteraturna.prolet@slivnitsa.bg не по-късно от 19.12.2015 г., събота, до края на деня. След прецизна селекция на изпратените материали, журито ще определи двадесет участника, които ще се борят за наградата на конкурса. Одобрените участници ще бъдат уведомени писмено.

 

Финалният етап на „Литературна есен в Сливница‘ 2015“ ще се състои на 21-ви декември (понеделник), 2015 г.. На рецитал – литературно четене в град Сливница, който ще се проведе от 12:00 часа в заседателната зала на общината (ет.1), ще бъдат определени победителя и неговите подгласници.

 

Темата на конкурса е – „Съединението днес“ – посветена на 130-тата годишнина от Сръбско-българската война. 

 

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Сливница, г-н Васко Стоилков, и има за цел да стимулира творческото мислене на децата и младите хора от страната, които проявяват интерес в областта на поезията и прозата. 

Източник: www.slivnitsa.bg