Лъчезар Богданов - съосновател и управляващ партньор в Industry Watch е член на журито на конкурса „Инвеститор на годината” 2016

1394 преглеждания

EspressoNews представя Лъчезар Богданов – член на журито на конкурса „Инвеститор на годината” 2016, който се организира за единадесети път от Българска агенция за инвестиции. В срока за участие в конкурса, в Българска агенция за инвестиции бяха предложени над 60 компании от  всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, номинирани от министерства, областни администрации и общини. Официалната церемония за връчване на наградите „Златен бик“ в рамките на традиционния конкурс „Инвеститор на годината“ организиран от Българската агенция за инвестиции,  ще се състои на 23 февруари 2017 г. (четвъртък), от 18:00 часа, в зала 6  на НДК.

Лъчезар Богданов е съосновател и управляващ партньор в Industry Watch. Учи в Софийска математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство. Участник е в редица проекти, подкрепящи реформи за увеличаване на икономическата свобода, разширяване на достъпа до икономически знания и  подобряване на бизнес средата. Работи по икомически изследвания и оценка на публични политики, сред които подобряване на ефективността на публичните разходи, формиране на публично-частни партньорства и приватизация, оценка на макроикономически рискове, развитие на региони и отрасли, стимулиране на предприемачеството. Член е на Българската макроикономическа асоциация. Съавтор е на 4 книги и множество публикации на икономическа тематика.

Г-н Лъчезар Богданов за конкурса: Какво ще оцените най-високо в проектите, представени в тазгодишното издание на „Инвеститор  на годината”?

„Изключително важен знак е увеличаването на инвестициите в проекти, които интегрират все по-дълбоко България в международни вериги на добавена стойност. Също така, представените проекти са показателни за нарастващата привлекателност на бизнес средата за индустриално произвдство в страната. Именно такива инвестиции илюстрират ползата за България от членството в общия европейски пазар."

EspressoNews е медиен партньор на единадесетото издание на конкурса „Инвеститор на годината”.

EspressoNews