Любен Кънчев - заместник министър на туризма ще открие седмото издание на "Байк & Rън за Чепън"

1858 преглеждания

Богата програма в състезателния ден ще привлече стотици любители на спорта и природата в Драгоман

Любен Кънчев, заместник министър на туризма ще даде официалното начало на седмото издание на най-бързо развиващото се байк и рън състезание в България – „Бай & Рън за Чепън 2018“ . Първи по състезателното трасе ще поемат бегачите, които ще се състезават в две бегови дисциплини - 21 км. и 42 км., като маршрута на трасето започва в центъра на Драгоман, преминава през изкачване и спускане по склоновете на Чепън планина и покоряване на най-високия ѝ връх - Петров кръст с надморска височина от 1208 м. и завършва отново в града.

В 10.15 ч. ще потеглят и велосипедистите, като началото на тяхната надпревара ще даде депутатът Валентин Милушев. Както EspressoNews писа, От тази година велосъстезанието е част от Български колоездачни серии. То е разделено на две основни категории XCM и Хоби. В XCM "Рейс Серии" участват всички желаещи, които са регистрирани в Българска колоездачна лига и ще се борят за точки важащи за годишната ранглиста.

Очаква се през тази година в двете надпревари да се включат рекорден брой участници, а стотици любители на спорта и физическата активност да посетят Драгоман и да се насладят на атмосферата на надпреварата и организираните съпътстващи събития в събота, 28 април. "Байк и Рън за Чепън" ще събере и редица официални гости, които ще уважат състезанието. Сред тях са:  г-н Любен Кънчев - заместник министър на туризма, г-н Валентин Милушев – депутат от 44-то НС, кметове на съседни градове и общини, кметове и представители на Република Сърбия – г-н Владан Васич - кмет на Община Пирот, г-н Владица Тошич - Председател на „Еврорегион Нишава“, г-н Милан Попович, г-н Владица Димитров, кмет на Община Димитровград и преседателят на ОбС Дитровград – Зоран Джуров.

EspressNews е медиен партньор на събитието и се присъединява към призива на организаторите към всички, които обичат спорта, природата и искат да изживеят емоцията на едно зареждащо състезание в неповторимата атмосфера на крайграничния град, да заповядат в събота, 28 април в Драгоман.

 

EspressoNews