МИГ „Берковица-Годеч“ приема проектни предложения към стратегия за ВОМР

1555 преглеждания

Вижте условията за кандидатстване

Сдружение „Местна инициативна група - Берковица и Годеч“ обявява прием на проектни предложения към стратегия за ВОМР по мярка 19.2-8.6 „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, мобилизирането и търговията на горски продукти” и мярка 19.2-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.

Допустимите дейносто по „Инвестиции в технологии за лесовъдство и в преработката, мобилизирането и търговията на горски продукти” са: Преработка и маркетинг на горски продукти; Подобряване на икономическата стойност на горите; Закупуване на земя. Проектните предложения по процедурата могат да бъдат подадени от кандидатите в периода на прием с начало 30.01.2019 г. и краен срок за подаване на проектни предложения 17:00 ч. на 30.04.2019 г. Минималеният размер на безвъзмездната финансова помощ е 10 000 лв., а максималният - 150 000 лв.

По мярка „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ се предоставя подпомагане за инвестиции в неземеделски дейности, които са насочени към: Развитие на туризъм (изграждане и обновяване на туристически обекти и развитие на туристически услуги); Производство или продажба на продукти, които не са включени в Приложение 1 от Договора за функциониране на Европейския съюз (независимо от вложените продукти и материали); Развитие на услуги във всички сектори (например: грижи за деца, възрастни хора, хора с увреждания, здравни услуги, счетоводство и одиторски услуги, ветеринарни дейности и услуги базирани на ИТ и др.); Производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за собствено потребление; Развитие на занаяти (включително предоставяне на услуги, свързани с участието на посетители в занаятчийски дейности) и други неземеделски дейности.

Проектните предложения по процедурата могат да бъдат подадени от кандидатите в периода на прием с начало 30.01.2019 г. и краен срок за подаване на проектни предложения 17:00 ч. на 29.03.2019 г.

Минималеният размер на безвъзмездната финансова помощ е 7 500 лв., а максималният - 150 000 лв.

Пълният пакет документи по процедурите (условията за кандидатстване, условията за изпълнение и приложенията към тях) е публикуван на интернет адреса на Сдружение „МИГ -Берковица и Годеч“: www.mig-bg.org и в ИСУН на адрес: https://eumis2020.government.bg.

Подробна информация и пълния пакет от документи за кандидатстване са достъпни:

- в офиса на „МИГ - Берковица и Годеч”, на адрес: гр. Берковица, ул. „Д-р Иван Панов” № 1, ет.3, офис 305;

- в изнесено работно място в гр. Годеч, ул. „Република“ № 1, стая 302;

Повече информация за процедурите, допустимите кандидати, разходи и др. може да намерите на официалния сайт на община Годеч в раздел „Съобщения“.

EspressoNews