Мария Георгиева: „Да си инструктор е голяма чест. Да правиш хората щастливи и да ги гледаш как се усмихват е безценно.“

2627 преглеждания

Мария Георгиева: „Да си инструктор е голяма чест. Да правиш хората щастливи и да ги гледаш как се усмихват е безценно.“

За новата Kangoo Jumps мания и новосъздадения клуб в Драгоман разказва Мария Георгиева в едно интервю на Ангел Лазаров.

Мария Георгиева е от Драгоман, родена на 14 ноември 1993 година. Тя е сертифициран инструктор и създател на Kangoo клуб "Драгоман". Kangoo Jumps е вид аеробика, която от половин година е достъпна и за ползвателите спортна зала "Драгоман", като тренировките се провеждат: понеделник, сряда, петък и неделя и се радват на голям интерес!

Мария, ти си завършила курс за инструктор по Kangoo Jumps. Каква точно квалификация имаш?

Kangoo Jumps има няколко програми: "Kangoo Dance", "Kangoo Power", "Kangoo Boot Camp" и "Kangoo Discovery, като последната е предназначена за деца. Аз съм сертифициран инструктор в програмата "Kangoo Power", "Silver". Станах инструктор през юни, миналата година. Kangoo Power Silver инструкторите илюстрират способността да преподават на групи на няколко нива, използващи комбинации от 4 части, преподавани във формат 32-64.

Kangoo Jumps не е много популярен в България. Разкажи повече за него.

Kangoo Jumps е стил в аеробиката. Практикува се със специални обувки, лесни за употреба, подходящи за всяка възраст. Изцяло насочени да предпазват ставите, обувките Kangoo Jumps, омекотяват до 80% шоковото въздействие върху глезените, коленете, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб. Тази тренировка е изключително ефективна в борбата с килограмите и целулита, изгарят се двойно повече калории в сравнение с една кардио тренировка, (около 1200 калории). Независимо от стила на преподаване, участниците ще се "пристрастят" към Kangoo Jumps, заради отделянето на ендорфин - „хормонът на щастието".

Какви са ползите от Kangoo Jumps?

Вече споменахме някои от ползите от Kangoo програмите, но има още много като например: Защитават ставите, предотвратяват наранявания, подобряват времето за възстановяване, увеличават издръжливостта на мускулите, увеличават максималния обем на приеманият кислород, увеличават костната плътност, подобряват лимфния дренаж и основната стабилност, баланса и стойката, мускулната сила и координацията, намаляват стреса, увеличават чувство на благосъстояние, могат да бъдат адаптирани към различни спортни приложения като инструмент за кръстосана тренировка и разбира се просто трябва да се забавляваме.

Ти самата как откри този спорт и как реши да се занимаваш с него?

Открих вълшебните обувки преди три години, много случайно. Отидох на поредната фитнес тренировка и видях група от момичета със странни  обувки. Стори ми се интересно, реших да опитам и така вече 3 години. Това  се превърна не само в мое хоби, работа или забавление, а в начин на живот.

А как реши да ръководиш група и да създадеш Kangoo клуб „Драгоман“?

В момента в който започнах да скачам, знаех, че мога да го направя. Имах хъс, амбиция, трябваше ми опит обаче. Исках да запозная хората с магията Kangoo, да им предам емоцията, която ми носеше. В Драгоман повечето хора не знаеха какво е Kangoo Jumps, а останалата част не бяха опитвали. Преминах курса за инструктори, сертификата си и всичко започна да се случва от само себе си.

Разкажи повече за Kangoo клуб „Драгоман“. Как се създаде, кога, колко практикуващи има към момента ?

Смятам, че с моите „Скокливки" заедно създадохме Kangoo клуб „Драгоман". През лятото на 2017 г. тренировките вече бяха факт. Има голям интерес и дори смея да кажа, че беше голям бум, когато започнахме. Към момента тренират около 40 момичета, като в един клас са от 10 до 15 души.      

Опиши какво е да си инструктор по такъв все още не популярен спорт, в такъв малък град като Драгоман? 

Когато застанеш отпред и водиш своя клас трябва да си професионалист, да оставиш всички проблеми вкъщи,  да планираш напред, да следиш последователността, да мотивираш и да създаваш приятна атмосфера. Без значение дали града е малък или не, всеки път даваш своя максимум.

Да си инструктор е голяма чест. Да правиш хората щастливи и да ги гледаш как се усмихват е безценно. Едва ли биха ми стигнали думи да опиша емоциите, които бушуват в мен на всяка една тренировка, на всеки един скок.

Ангел Лазаров

Екипът на EspressoNews поздравява Мария Георгиева за ентусиазма и заразителния оптимизъм с който увлича хората и призовава гражданите към физическа активност!