Маска за коса с мед

2620 преглеждания

Всяка жена иска да има здрава коса, но заради изтощаващите процедури – боядисване, къдрене, изправяне, третиране с химикали – това е невъзможна мисия. Затова на помощ идват маските за коса.
Маската за коса е едно от нещата в „женското царство”, което помага на косата да изглежда жива, красива и еластична. Една добре поддържаща себе си жена, отделя време един или два пъти в месеца, за да се погрижи за своята коса. Маските могат да се „забъркат” в домашни условия или да се купят.

Ние ще ви покажем как най-лесно да приготвите своята маска и да поглезите косата си. Рецептата е бърза и лесна, а вие само трябва да имате време и желание, за да я изпълните. Основната „магическа” съставка е медът. Той се използва предимно като хранителен продукт заради благоприятното му влияние върху стомаха и червата. Използва се  и като лечебно средство – при проблеми с дихателната система и редица кожни заболявания (има антибактериално действие).

За жените медът има свещено значение. Козметичната индустрия го използва за направата на маски и кремове, а продуктите имат омекотяващо и почистващо действие. Ето съставките, за една от многото маски за коса с мед, които оказват заздравяващо и регенериращо действие върху  косата.

Смесете много добре 2 супени лъжици натурален мед, 1 супена лъжица канела и 1 яйце. По желание добавете 1 супена лъжица масло от репей. Поставете готовата каша за съвсем малко време на водна баня, колкото да се затопли. Намажете скалпа и косата си и задръжте маската колкото се може повече (до 1 час) или поне 15 минути. Възможно е да усетите леко парене, заради загряващия ефект на канелата, но това не бива да ви притеснява. След това я измийте с шампоан.

Автор: Деница Симеонова

Тагове