Международен фолклорен фестивал "Нишавски хоровод" - Драгоман 2017

1582 преглеждания

Международният фолклорен фестивал "Нишавски хоровод" - Драгоман 2017 ще се проведе на 20 и 21 май в град Драгоман. "Нишавски хоровод" е фолклорен празник на населението живущо по поречието на река Нишава и магистралата София – Ниш на територията на Р.България и Р.Сърбия. Фестивалът е двустранен. Провежда се успоредно и в град Димитровград (Сърбия).

Фестивалът се организира и провежда от 2001 г. по инициатива на НЧ „Драгоман 1925“ и се ръководи от Двустранен организационен комитет със съпредседатели - Благой Божилов - почетен председател на НЧ "Драгоман 1925" и Зоран Андонов - директор на Център за култура гр. Димитровград. Фестивалът има за цел да демонстрира древната култура на "НИШАВЯНИТЕ" и стремежа на населението от двете страни на границата да живеят в мир, разбирателство и сътрудничество. Фестивалът се провежда в навечерието на 24 май и е отворен за участие и на фолклористи от Балканския полуостров. Почетен председател на фестивала е акад. проф. Манол Тодоров.

Международният фолклорен фестивал "Нишавски хоровод" се провежда в рамките на два конкурсни дни и вечерни концерти. Официалната програма на събитието може да намерите на фейсбук страницата на фестивала.

EspressoNews