Меморандум за сътрудничество между Община Божурище и НКИЗ

2259 преглеждания

На 11 март бе подписан Меморандум за сътрудничество между Община Божурище и „Национална компания индустриални зони" ЕАД. На събитието присъстваха Любен Петров - заместник-министър на икономиката, Георги Димов - кмет на община Божурище, Николай Ценков - председател на Съвета на директорите на НКИЗ и Стефан Стайков - изпълнителен директор на НКИЗ.

Меморандумът има за цел да утвърди ползотворно сътрудничество между двете страни, като обедини усилията им за привличане на инвестиции, повишаване конкурентния потенциал и заетостта на територията на общината. Чрез съвместни действия ще бъдат изработени общи позиции относно развитието на инвестиционния потенциал на Икономическа зона София-Божурище, което ще спомогне и за икономическия просперитет на региона.

Георги Димов сподели, че добрите взаимоотношения и работа между двете страни ще продължат в посока привличане на нови проекти и фирми на територията на общината. Главна цел е подсигуряване на работни места за възможно най-много жители на община Божурище. „За мен е чест, че въпреки краткото време от встъпването ми в длъжност, този Меморандум е факт. Това се случва благодарение на изграденoто доверие към мен и институцията Община Божурище. Ще работим в името на жителите на общината, нейното развитие, социален и икономически просперитет”, каза господин Димов.

Стефан Стайков изтъкна, че за да бъде постигнат устойчив модел на градска среда, са необходими иновативни идеи и комплексни решения, които да направят Икономическа зона София- Божурище по-гостоприемна за инвеститорите. „Чрез днешното подписване на меморандума засвидетелстваме намерението си да го направим в тясно сътрудничество с община Божурище”, допълни Стайков.

Николай Ценков също изрази увереност, че съвместното партньорство ще бъде ползотворно и заяви: „Наша мисия е да превърнем инвестиционните намерения в бизнес постижения.“ Пълна подкрепа за бъдещите си намерения, двете страни получиха от заместник-министъра на икономиката Любен Петров.

Източник: Община Божурище