Методите на сензорната терапия в помощ при деца със специални потребности ще бъдат представени в Костинброд

2056 преглеждания

По повод Световния ден за информираност за аутизма

По повод Световния ден за информираност за аутизма, Община Костинброд и ЦОП „Промяна“ организират среща-разговор на тема: „Сензорната терапия в помощ при деца със специални потребности“.

На 6 април /събота/, от 10:00 ч. в ЦОП „Промяна“, Анна Динчева, ще представи сензорната терапия, която е една от основните подпомагащи и развиващи терапии за деца от аутистичния спектър, методите й на прилагане и ползите в ежедневието на нуждаещият се. Анна Динчева е завеждащ програмата по Ерготерапия и сензорна терапия към РЦПППО София-град. Завършила е обучението си при проф. Кристияне Кул. Дългогодишният й професионален опит е свързан с работата с деца от Аутистичният спектър, сензорно-интегративна дисфункция и множество увреждания. Тя е обучител към НАРУ-Национална Асоциация на Ресурсните Учители и НИОПП.

Събитието е подходящо за: родители, близки на деца от Аутистичният спектър; ДЦП; Епилепсия; синдром на Даун; неуточнено изоставяне развитието на когнитивни процеси и физически нарушения; учители, социални работници, педагози, лекари и други заинтересовани лица.

2-ри април е обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Всяка година на тази дата, „Освети в синьо“ цели да привлече общественото внимание към състоянието аутизъм.Информираността е средство, чрез което можем да променим живота на аутистичните личности и семействата им като създадем за тях по-толерантна и приемаща среда, общество от приятели и хора, готови да помагат. 

EspressoNews