Министърът на вътрешните работи обяви новия главен секретар на МВР

2029 преглеждания

Това е главен комисар Ивайло Иванов

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви новия главен секретар на МВР, назначен с указ на президента. Това е досегашният директор на Столичната дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов, който е и бивш директор на РДГП-Драгоман.

За да могат служителите на министерството на вътрешните работи да изпълняват своите задължения по опазване на обществения ред, борбата с организираната престъпност, охраната на държавната граница, предотвратяване на престъпленията срещу личността, трябва да бъдат добре подготвени, каза главен комисар Иванов . В същото време те трябва да се чувстват защитени и да имат самочувствие. Заставам твърдо зад служителите, които изпълняват своите професионални задължения, заяви главният секретар на МВР. Той изтъкна също, че екипният принцип за него като директор на РДГП – Драгоман и СДВР е бил винаги много важен, така ще остане и занапред.

Главен комисар Ивайло Иванов награди служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ по повод професионалния им празник. „В моята кариера съм имал честта и удоволствието да бъда част от Гранична полиция“, каза новият главен секретар на МВР.

Припомняме, че до назначението на нов главен секретар се стигна след оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев заради тежката катастрофа край Своге, отнела 20 човешки живота. За министър беше избран тогавашният главен секретар на МВР Младен Маринов, а постът му остана вакантен.

Източник: МВР
EspressoNews