Много смях, игри и изненади за най-малките донесе откриването на нова детска площадка в Костинброд

1524 преглеждания

Много смях, игри и изненади за най-малките донесе откриването на нова детска площадка в Костинброд

С много настроение, музика, смях и игри беше открита новата детска площадка в градинката „Д-р Никола Чилов” в  Костинброд.

Официалната част на откриването започна с водосвет, отслужен от отец Серафим. На събитието присъстваха домакините на мероприятието в лицето на кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заместник-кметовете  инж. Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, общински съветници и директори на детски градини и училища в общината.

Честта да прережат лентата на новата придобивка имаха родители, присъстващи на събитието.

Детският кът е най-големият на територията на общината с пет броя съоръжения, на които малчуганите ще играят в приветлива и модерна среда, отговаряща на всички европейски изисквания за безопасност.

Освен детската площадка, е облагородено цялото обособено място за отдих. Озеленени са прилежащите площи, благодарение на фирма „Скиптър” от село Голяновци. Поставени са нови пейки и две големи беседки. На цялата територия на градинката  е монтирано 24-часово видеонаблюдение. В близост са поставени и две химически тоалетни.

В приветствието си към присъстващите на събитието кметът на Костинброд изказа специални благодарности на фирмата-спонсор за озеленяването и съобщи, че до края на годината ще бъдат открити още три нови детски площадки в града, които в момента се изграждат. Трайко Младенов не скри и причината за решението детската площадка да е под формата на замък.

„В Герба на община Костинброд, над слънцето, петела и ключа е изобразена крепост. Точно тази крепост е основата на нашия град. Всичко това произлиза от резиденцията на Константин Велики, намираща се в град Костинброд и ние трябва да се гордеем, че той е резидирал тук.”

Официалното откриване завърши с поздрав от лазарките от танцова школа „Анима”, които поздравиха гостите.

Български Младежки Червен кръст-Костинброд също взе участие на мероприятието като доброволците спомогнаха за превръщането на откриването в празник за децата и родителите им  като организираха великденска работилница. Над 100 деца се включиха в безплатното ателие и работилница за великденски яйца.

Кулминацията бяха аниматорите, преоблечени като Принцеса и Пират, които направиха детска дискотека за най-малките, много игри и състезания. Общинска администрация-Костинброд пък изненада мъниците с много подаръци.

EspressoNews