Музикален спектакъл поднесоха джаз формация „София“ и симфониета „София“ на костинбродчани

1839 преглеждания

По случай празника на града

Двучасов музикален спектакъл поднесоха джаз формация „София“ и симфониета „София“ на жителите и гостите на Костинброд. Концертът, който е част от честванията по случай празника на града, се проведе на 16 септември на местния стадион „Белица“. Под ръководството на диригента Свилен Симеонов, музикантите от двете формации зарадваха присъстващите с редица изпълнения на класическа и съвременна музика.

Поздравления към дошлите да се насладят на празничния концерт отправиха Александър Ненов зам.-кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев председател на ОбС-Костинброд. Д-р Тенев поздрави жителите и гостите Костинброд и благодари на регионално депо и акционерното дружество „Костинброд Еко” за подкрепата за реализацията на празничната програма по повод празника на Костинброд.

Г-н Ненов поздрави Дневения център за работа с деца на улицата по случай 10 годишнината от създаването му. От сцената на стадион „Белица“, децата, потребители на социалната услуга пуснаха в небето над 200 светещи балона.

Гости на събитието бяха още Трайко Младенов кмет на община Костинброд, Барт Невеянс директор международна дейност на белгийските партньори в регионално ДЕПО-Костинброд, Любен Кънчев зам.-министър на туризма, Теодора Вълчева изпълнителен директор на „Костинброд ЕКО” АД и общински съветници.

По случай празника на града, Община Костинброд зарадва и най-малките си жители с детско парти в градинката „Д-р Никола Чилов”. За тяхното добро настроение се погрижиха Калинката и Котаракът от парти агенцията „Кинетофън“, които предложиха атрактивен спектакъл с много песни, танци, забавни игри и подаръци.

За поредна година община Костинброд бе домакин и на спортния турнир „Силата, красотата, бързината и мисълта“, организиран съвместно от общинската администрация и местния Клуб по борба „Белица” с председател Борислав Здравков. Спортната надпревара се проведе на стадион “Белица”, а в нея участваха още клубът по бойни изкуства “ Фуна”, клуб по лека атлетика „Фуртуна” и Клуб по художествена гимнастика “ Финес” от Костинброд.

Присъстващите имаха възможността да се включат в игри на шахмат. Трето място спечели Михаил Веновски, втори се класира Венелин Коцев, а първи стана Андрей Сакъзов.

Гости на турнира бяха Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет- Костинброд, Александър Ненов- заместник-кмет на община Костинброд, Христо Маринов- председател на федерацията по борба, Армен Назарян, Александър Томов, Янко Шопов и други спортни легенди.

EspressoNews