Мъниците от ДГ„Радост“ гр. Драгоман пренесоха гостите си на Бъдни вечер

1512 преглеждания

По време на коледното си тържество

В навечерието на най-светлите християнски празници в ДГ „Радост“ - гр. Драгоман се проведе Коледно тържество, в което се включиха всички възпитаници на забавачката.

С много трепет и вълнение, подкрепяни от своите ръководители, най-малките дечица пресъздадоха представлението „Снежинки“, пяха песни и рецитираха стихотворения. С много танци и музика продължи и тържеството в останалите групи. Предучилищната група пресъздаде обичая „Бъдни Вечер“ с празнична трапеза, специално приготвена от родителите и децата. Типично в стила на Коледа, на тържеството дойдоха и малките коледари от първа задължителна предучилищна група, които пожелаха на всички здраве и късмет, спорна и благодатна нова година.

Гости на тържеството бяха Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, неговият заместник Лидия Банкова, родители и учители.

Господин Иванов поздрави всички деца, учители и родители, като им пожела най-вече здраве, много късмет и успешна Нова 2019 година. На родителите пожела да бъдат винаги до прекрасните си деца, да ги подкрепят и да успеят да пресъздадат показаните от тях ритуали и в домашна обстановка.

От местната администрация отправиха благодарности и към всички учители за старанието, отличната подготовка, любовта и грижите към децата и пожелаха на всички много здраве и търпение, успешна и ползотворна Нова 2019 година.

Източник: Община Драгоман