НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890“ и ЦСРИ в Костинброд усмихнаха приятели и гости с коледните си прояви

1555 преглеждания

Вижте какво представиха

Коледен концерт на самодейците към групите при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890“- гр. Костинброд се проведе в четвъртък.

Танцов състав “Ритми” , Танцова формация “Ритми”, Детски танцов състав “Ритъмчета” и ученици от Второ ОУ “Васил Левски“ донесоха магията на Коледа на гостите в залата със своите невероятни фолклорни изпълнения и празнично настроение.

Сред официалните лица на събитието бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, заместникът му Александър Ненов, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет – Костинброд, директори на училища, секретари на читалищата в община Костинброд и граждани.

Своя поздрав към самодейците и присъстващите отправи кметът на Костинброд. Младенов пожела на всички много здраве, успехи и топлота в семействата на Коледните и Новогодишни празници. За пореден път кметът даде заявка, че местната администрация ще продължи да развива и подпомага всички читалища на територията на общината.

Празничната вечер завърши с появата на Дядо Коледа, който донесе подаръци на най-послушните деца.

Много усмивки и невероятни емоции дариха с коледния си празник и в Центъра за социална рехабилитация и интеграция “Надежда”-Костинброд.

Екипът на ЦСРИ, неговите потребители и гости, бяха върнати към българските традиции в честването на най-светлите християнски празници от децата на Второ ОУ “Васил Левски” и НЧ “Заря”. Те направиха възстановка на посрещането на Бъдни вечер и Коледа, а малкият Емил Пепелярски поздрави присъстващите с народна песен.

На събитието отново присъства общинското ръководство, експерти от местната администрация, както и Краса Крилашка - общински съветник, Светослава Иванова – директор на Центъра за работа с деца на улицата, гости от Дирекция „Социално подпомагане“.

Директорът на ЦСРИ Анна Ананиева приветства всички и благодари на екипа си за всеотдайната му и професионална работа през годината, както и на общинското ръководство за безпрекословната му подкрепа. Тя уточни, че за нея и за колегите й това не е просто работа, а мисия, която изпълняват с отговорност и любов. Ананиева сподели и своето удовлетворение от постигнатото до момента, като се аргументира с максималния брой потребители, както и с факта, че почти всеки втори, чийто договор приключва, подава отново документи за ползване на социалната услуга.

Поздравления към екипа на ЦСРИ- Костинброд и неговите потребители поднесоха още кметът на Костинброд Трайко Младенов  и неговият заместник Александър Ненов. И двамата изказаха задоволството си от приятната празнична среща, удовлетвореност от добрите резултати на ЦСРИ  и отправиха пожелания за спорна работа занапред.

Впечатляващаза присъстващите беше и кулинарната изложба на потребителите на социалната услуга, в която бяха наградени най-вкусните баници и погачи.  Празникът продължи с хора и веселие и специалния гост – Дядо Коледа.

EspressoNews