На 19-ти ноември се проведе конференция по проблемите на спорта, физическото възпитание и олимпизма в общините от Софийска област

1655 преглеждания

На 19.11.2016 г. в Гранд хотел София се проведе конференция по проблемите на спорта, физическото възпитание и олимпизма в общините от Софийска област, организирана от Областната администрация на Софийска област, НСА „Васил Левски“ и Българския олимпийски комитет, в рамките на Меморандума за сътрудничество, подписан между Областната администрация и Спортната академия.

В конференцията взеха участие учители по физическо възпитание, треньори и общински служители, в чиито ресор попада спортът.

Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова откри конференцията и поздрави участниците за проявения интерес към темата. По информация публикувана на сайта на Областна администрация Софийска област, г-жа Иванова изрази позиция, че основната цел на събитието е да бъдат обсъдени политики и инициативи, които да спомогнат за повишаване на интереса на младежите в Софийска област към спорта, да бъдат разширени професионалните компетенции на учителите и треньорите, както и да бъде ангажирана местната власт с физическата активност. Областният управител на Софийска област изтъкна също, че Меморандумът е първият подобен документ, подписван у нас на областно ниво и изрази надежда и други области в страната да последват добрия пример.

Съгласно подписаният Меморандум до сега са проведени и предстоят следните събития: педагогическата конференция за учители по физическо възпитание от Софийска област - „Олимпийското възпитание и образование в училищната среда”, проведена през месец март тази година, както и Денят на спорта в Годеч, а в края седмицата предстои провеждането и на Спортен празник в Драгоман.

На конференцията по проблемите на спорта, физическото възпитание и олимпизма в общините от Софийска област бяха обсъдени предложения и препоръки за изготвянето на общински програми за развитие на извънучилищния спорт, телесното възпитание, туризма и здравословния начин на живот.

EspressoNews

*Снимка: sofoblast.bg