На 26 август се проведе втората супервизия за домашните помощници и социални асистенти от Община Сливница

1337 преглеждания

На 26.08.2016 г., в салона на община Сливница се проведе втората супервизия за домашните помощници и социални асистенти от Община Сливница. Както EspressoNews вече писа, тя се реализира по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“, приоритетна ос: „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“ финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Специфичната цел на проекта е подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 години, в невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване, да се осигури социално включване на зависимите лица в обществения живот и превенция на настаняването им в специализирани институции, да се създадат нови работни места в сектора на социалната политика.

По време на проведената супервизия се наблюдаваше активна отвореност на участниците през цялото време. Всички участници в групата демонстрираха чрез различни способи явна потребност от супервизията. По време на оценяването и консултирането, доставчиците имаха възможност да повдигнат основни въпроси, които ги вълнуват, да споделят за затруднения в пряката работа с потребителите. Индивидуалните супервизии в голяма степен предоставиха подкрепа по конкретни проблеми.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Повече информация за проведената супервизия можете да намерите на сайта на община Сливница.

EspressoNews