На международен форум представиха възможностите за културен и религиозен туризъм в Драгоман

1017 преглеждания

Като част от Дните на руската духовна култура в България

Ръководството на община Драгоман представи възможностите за културен и религиозен туризъм в района на международен форум, който се проведе между 5 и 7 октомври 2017 г. в курортния комплекс „Св. Константин и Елена” край Варна. 

Форумът "Духовни и историко-патриотични маршрути в Русия и България" бе организиран от българското Министерство на туризма и Министерството на културата на Руската федерация като част от програмата на Дните на руската духовна култура в България, а в него взе участие и ресорният заместник-министър Милко Теофилов.

Община Драгоман бе представена от кмета Андрей Иванов и неговият заместник Лидия Банкова по лична покана от Министъра на туризма Николина Ангелкова.

С вълнуващо встъпително слово Иванов се обърна към присъстващите, описвайки значимостта и духовната сила на Драгоманския район. Последва презентацията „Драгоман – Малката Света гора на Балканския полуостров“, в която г-жа Банкова разказа за културно-историческото наследство и богатството от църкви, манастири и свети места

В обобщение от община Драгоман подчертаха, че наличието на толкова много духовни места и свети обители, които поетапно се възстановяват и обновяват, създава реална предпоставка за развитието на активен поклоннически и религиозен туризъм, голям интерес към който  проявиха и българските, и руските участници във форума.

EspressoNews