Наближава най-мащабната европейска туристическа проява „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“

1121 преглеждания

Вижте изискванията и сроковете за участие

72-ри Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“ 2018 ще се проведе по традиция в дните между 27 май и 2 юни. Организатор на туристическата проява е Областна администрация-Враца.

В похода могат да участват ученици от цялата страна, туристически дружества и клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

Изискването към участниците в похода е те да бъдат с подходяща за пешеходен туризъм екипировка, да спазват реда в организираните по 120-километровото трасе биваци, да пазят природата чиста. Областната администрация на Враца е разписала и подробен регламент и инструкции за участие.

Крайният срок за подаване на писмени заявки е 11 май 2018 г., като те се приемат на електронната поща на Областна администрация Враца: obl-vr@vratsa.government.bg. или на адрес: гр. Враца, 3000, бул. „Демокрация“ № 1.

Тазгодишното издание на най-мащабната европейска туристическа проява „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“ е под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. С него ще бъдат отбелязани 142 години от героичния подвиг на революционера Христо Ботев и водената от него чета. В рамките на 120-километровото трасе са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.

Снимка: Областна администрация Враца

EspressoNews