Над 100 деца от Своге научиха как да сортират отпадъците и да ги събират разделно

1304 преглеждания

Приказните герои на „Екопак България“ зарадваха децата от детските градини в града с подаръци и куклен театър

Безплатно куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“ в Своге бе второто от серията представления в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката - София“ по инициатива на „Екопак България“ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча.

„Научих колко вредят на Земята боклуците и как да не я замърсяваме”, със звънко гласче заяви след спектакъла 5-годишнита Борислава. А Алекси, на 6 г. издекламира: „Хартията се слага в синия контейнер, пластмасата и металът - в жълтия, а стъклото – в зеления“.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета - Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки, които хората изхвърлят в цветните контейнери.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове за пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 6000 деца на възраст от 4 до 8 години.

„Екопак България“ АД е най-голямата в страната Организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която инвестира в образователни инициативи, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за  природата.

„Екопак България“ обслужва население от 2,57 млн. души в  83 общини, в които са разположени 17425 контейнера в три цвята - жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации.