Над 1600 лв. събра благотворителният концерт за изграждането на храм в местността Петровски кръст

1599 преглеждания

Кметът на Драгоман благодари за съпричастността

1612,20 лв. събра за изграждането храм-параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“ в местността Петровски кръст на Чепън планина благотворителният концерт, който организираха община Драгоман и църковното настоятелство при храм „Св. Арх. Стефан“ в края на септември. Зад каузата застанаха още НЧ „Мелдия – 2012“ и НЧ „Христо Ботев – 1925“.

Благотворителното мероприятие стартира с вълнуващо приветствено слово на кмета на общината Андрей Иванов, в което той подчерта смисъла и значимостта на това дело като общо такова, като дело на всички жители на общината и на региона, и изказа благодарност на всеки, включил се с дарение и труд при осъществяването на начинанието. Кметът завърши с пожеланието през следващата година храм-параклисът да бъде готов и осветен.

Благотворителният концерт започна  с няколко инструментални изпълнения на група „Мелди“, след което активно и с много жар и вдъхновение се включиха малките деца от „Ритмика“, детска танцова школа „Калотинче“ с. Калотина, танцов ансамбъл „Ритмика“, децата от НЧ „Христо Ботев – 1925“ с. Габер, клуб по народни танци гр. Драгоман и клуб по народни танци гр. Сливница.  

За радост на всички благотворително и напълно безвъзмездно участие в концерта взе и поп-фолк певецът Галин, който предизвика еуфория сред препълнената Спортна зала Драгоман. След изпълнението си той не пропусна да раздаде автографи и да се снима за спомен със своите почитатели.

Безвъзмездно бе и озвучаването на целия концерт. За него се погрижи DJ Злати Петров от гр. Сливница.

Събитието приключи с връчването на благодарствени писма на всички участници, включили се в благотворителната кауза. Общо набраната сума от благотворителното мероприятие е 1612,20 лв., от които 1445 лв. са от продажбата на билети, а 167,20 лв.- от дарителските кутии.

От община Драгоман изказват своята благодарност към всички дарители, организатори и участници в концерта за отделеното време, положените творчески усилия и проявената съпричастност към общото дело – построяването на храм- параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел“,  Петровски кръст на Чепън планина.

EspressoNews