Най-красиво яйце, най-вкусен козунак и най-оригинална великденска украса отличиха на изложба-конкурс

3013 преглеждания

В Центъра за обществена подкрепа "Промяна"-Костинброд

Изложба-конкурс за най-красиво боядисано яйце, най-вкусен козунак и най-оригинална ръчно изработена великденска украса бе наредена на Велики четвъртък в сградата на Център за обществена подкрепа „Промяна“.

Домакин на събитието бе Анастасия Попова – директор на социалния център. Специални гости на изложбата бяха заместник-кметът на община Костинброд – г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев – председател на Общинския съвет, г-жа Анна Ананиева – директор на Център за социална рехабилитация и интеграция, г-жа Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата, г-н Светослав Иванов - директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” и други.

На откриването на изложбата децата от Център за обществена подкрепа “Промяна” поздравиха своите гости с великденски стихове, а музикална школа „Иркапей” към НЧ ”Г.С. Раковски” от с. Драговищица изпълни народни песни.

Много гости и приятели дойдоха да се насладят на изкуството, сътворено от ръцете на малки и големи. Кошници с пиленца, големи козунаци и най-различни украси бяха подредени около цветните яйца и изпълваха няколко маси.

В изложбата-конкурс участваха: детската градина “Пролет”, гр. Костинброд, Център за обществена подкрепа “Промяна”, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за социална рехабилитация и интеграция, Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св. Георги Победоносец”, ученици от ОУ ”Отец Паисий” с. Петърч, НЧ ”Разум” с. Опицвет и други.

Те представиха изящно изписани яйца, украсени както с традиционен рисунък, така и по съвременни технологии, за което бяха използвали разнообразни теми, цветове и материали. С много фантазия и вкус бяха оформени различни декоративни композиции на великденска тематика.

Празничните изделия бяха оценявани от жури в състав: Илия Ангелов - технолог по храните,  Евгения Димитрова - учител начален етап и Тереза Власайкова - служител в общинска администрация-Костинброд.

В категория „Най-вкусен козунак” първото място спечели Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд. В категория „Най-красиво боядисано яйце” – Център за социална рехабилитация и интеграция-Костинброд.

Оценителите присъдиха първо място за най-красива ръчно изработена украса на Олга Костадинова.

EspressoNews