Най-нуждаещите се лица от община Своге ще получат пакети с хранителна помощ през септември

1657 преглеждания

Индивидуални хранителни пакети, които възлизат на 14,640 кг. и включват ориз, булгур, лютеница, доматено пюре, зелен грах, гювеч консерва, нектар, пастет, скумрия консерва, зрял фасул, мед, локум, бисквити и вафли, ще получат най-нуждаещите се в община Своге, стана ясно от информация, публикувана на сайта на общината. Пакетите се предоставят по втория транш от програмата за хранителни помощи.

Гражданите на общината могат да получат своите помощи в периода между 7-30.09.2016 г.,в склада на Българския червен кръст (БЧК) – Своге/ бившата гражданска защита/ в кв. „Старо село“. Право право на тях имат тези лица, които които са получавали помощи за отопление в предходния отоплителен сезон и са включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане (АСП)- гр. Своге.

 "Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане: Фонд за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица" се управлява от АСП и БЧК, който е партньор на програмата по отношение на  част "Логистика". Хранителните помощи се раздават за 7- ма поредна година, списъците с бенефициентите на помощта се изготвят от местните дирекции на Агенцията. Предстои раздаване на храни в цялата страна. В Софийска област инициативата стартира от началото на септември и ще продължи през целия месец. 

Повече информация гражданите могат да получат на телефон: 0877539609

 

Espressonews