Намесата на медиците от МБАЛ-Своге - ключова за стабилизирането на пострадалите в трагичната катастрофа

1450 преглеждания

Съболезнования към близките изказа д-р Любица Томчева

Искрени съболезнования на роднините и близките на загиналите в ужасната катастрофа край Своге и бързо и успешно възстановяване на пострадалите изказа от името на колектива на МБАЛ-Своге д-р Любица Томчева, управител на болницата.

Д-р Томчева отправи специални благодарности към своя екип за изключителния професионализъм, с който реагираха медиците минути след злощастния инцидент. Именно лекарите от МБАЛ-Своге бяха първите, погрижили се за 10 от пострадалите, транспортирани в местния Център за спешна помощ.

„Изказвам своята благодарност към всички лекари, сестри и шофьори от болницата, които се включиха в спасителните действия и работиха, съобразно най-високите професионални стандарти съвместно с колегите от спешна помощ!”, заяви д-р Томчева.

Припомняме, че пострадалите бяха закарани в столичните УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов”,УМБАЛ „Св. Анна”, УМБАЛ „Царица Йоанна“- ИСУЛ и ВМА. Свогенските медици получиха благодарности и от изпълнителния директор на УМБАЛ „Св. Анна”-София. По думите на д-р Славчо Близнаков именно тяхната намеса е допринесла за стабилизирането на пострадалите, за да издържат транспортирането до софийските лечебни заведения. Трагичната равносметка от вчерашния инцидент е 16 загинали, сред които 13 годишно дете и 18 ранени, в различно тежко състояние, с комбинирани травми. Сред оцелелите и в стабилно състояние е шофьорът на злополучния автобус.

EspressoNews