Национален конкурс за млади поети и писатели в Сливница - "Литературна пролет"

1312 преглеждания

Община „Сливница“ обявява ежегодния национален конкурс за млади таланти – писатели и поети „Литературна пролет в Сливница‘2016“.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Сливница - г-н Васко Стоилков, като има за цел да стимулира творческото мислене на децата и младите хора от общината и страната, които проявяват интерес в областта на поезията и прозата. 

Регламент на конкурса:

В конкурса могат да вземат участие всички млади хора от цялата страна, на възраст до 35 години, включително. Всеки участник може да изпрати до три свои произведения – поезия или проза. Задължително условие към произведенията е да не са били публикувани никъде преди това. Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи - до 14г. и над 14 г.

Критериите, по които ще бъдат оценявани произведенията са: красив и чист български език, съдържание на произведението, издържан стил.

Участниците трябва да изпратят своите произведения на имейл адрес literaturna.prolet@slivnitsa.bg, не по-късно от 16.05.2016г., понеделник, до края на деня. След прецизна селекция на изпратените материали, журито ще определи финалистите, които ще се борят за призовите места в конкурса. Одобрените участници ще бъдат уведомени писмено.

Финалният етап на „Литературна пролет в Сливница‘ 2016“ ще се проведе на 19 май (четвъртък), 2016 г., по случай деня на българската писменост и култура и официален празник на град Сливница  - 24-ти май. На рецитал – литературно четене в град Сливница, който ще се проведе от 11:00 часа в заседателната зала на общината (ет.1), ще бъдат определени победителят и неговите подгласници.

Темата на конкурса е „Съединението днес“.

Източник: Община Сливница