Неда Василева: „За да се превърне талантът в успех са необходими сила, вяра, търпение и любов“

4429 преглеждания

Журналистката е част от журито на „Работилница за репортери 2019”

Неда Василева - журналист и водещ в Телевизия Европа, е част от журито на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома”. Тя е с талантите от Работилницата за втора поредна година, като през 2018 г. бе ментор на участниците в журналистическия конкурс-обучение.

Какво споделя Неда Василева за своя път в журналистиката и за участието си като жури в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“, прочетете в следващите редове:

„Здравейте, бъдещи журналисти! Щастлива съм, че за втора поредна година съм част от конкурса „Работилница за репортери” - едно невероятно приключение не само за участниците, но и за нас, членовете на журито и менторите. Нетърпелива съм отново да срещна млади хора, които обичат писменото слово, ученици, които имат потребност да изразят любовта си към родината чрез красивия, свещен български език. Тазгодишното мото „Пътят към дома” е близо до сърцето ми и моите лични преживявания, което прави конкурса още по-скъп за мен.

Ще бъда до вас във всяка задача, ще се старая да ви стимулирам и да използвам личните си знания и опит, за да провокирам и подкрепям таланта ви. Вярвам, че темата ще ви вдъхнови да опознаете родния си край, а след края на конкурса да сте една крачка по-близо до изпълнението на мечтите си, до постигане на вашите лични цели и стремежи.

Не забравяйте, че за да се превърне талантът в успех са необходими сила, вяра, търпение и любов. Имате нужда от тях и в конкурса „Работилница за репортери” - ще бъда до вас, за да ви припомням това! Успех!!”

Журналист съм от седем години. Завърших „Телевизионна журналистика” в СУ „Свети Климент Охридски”, в момента уча „Международни отношения и световна комуникация” в университета „Манчестър Метрополитън” в Манчестър, Великобритания.

Журналистическият си път започнах със стаж в БТВ Новините, а още след втори курс бях назначена на позицията „репортер” в ТВ Европа. Това е и мястото, където научих най-много за работата на репортера, която е гръбнакът на телевизионния процес. Беше ми дадена възможността да изкачвам професионалната стълбица и да се превърна в едно от лицата на новините на ТВ Европа, след което да поставя началото на сутрешния блок „Европа сутрин”, чийто водещ бях в продължение на година и половина. Две години бях водещ на новините и на предаването „Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR.

Политиките спрямо младите хора и образованието винаги са били кауза и теми от особена важност за мен, което провокира желанието ми да погледна страната и дома си отдалече и да отделя година, за да повиша квалификацията си с магистратура в чужбина. Знанията и впечатленията от международните политика и модерни комуникации бих искала да приложа в работата си в България.

Надявам се участниците в „Работилница за репортери 2019” да усетят и повярват в това, в което самата аз повярвах през последните месеци - „Пътят към дома” е всъщност пътя към себе си. Успех!“

Вижте и видеообръщението на Неда Василева към тазгодишните участници в „Работилница за репортери“.

EspressoNews