Неда Василева: „Очаквам скрити таланти и покорени върхове!“

1290 преглеждания

Неда Василева: „Очаквам скрити таланти и покорени върхове!“

Менторът на „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ Неда Василева отправи специално послание до участниците в конкурса.

„Здравейте, мили бъдещи колеги!

Днес официално стартира „Работилница за репортери 2018” под надслов „Родова памет”.

Пожелавам ви да сте работливи, смели, любопитни по време на нашето съвместно пътуване. Заедно с екипа на „Еспресо нюз” ще вървим до вас, ще ви помагаме, а уверена съм – през април ще изпитаме гордост и удовлетворение от постигнатото.

Да бъдеш репортер е много отговорно – вие ще информирате нас, вашите читатели, за това какъв е светът през вашите очи. Задачата ви никак не е лека – затова ще трябва да проявите силен дух, креативност и индивидуален подход!

Успех с проучването на родните ви места и рисуването с думи върху белия лист!

Очаквам скрити таланти и покорени върхове!

Ваш ментор и нов приятел,

Неда Василева“

Както EspressoNews писа, конкурсът стартира на 26 февруари с първата си задача, която е свързана с отбелязването на 140 години от Освобождението на България. Журналистическия жанр, който ще опознаят, е репортаж, като специфичното е, че освен с непосредственото отразяване на събитията, свързани с отбелязването на годишнината, те ще трябва да покажат и познание върху местните личности и събития, които имат връзка с Националноосвободителното движение и Руско-турската война от 1877-1878 г.

В благородната надпревара се включиха над 80 ученици от училищата на територията на общините Своге, Божурище, Сливница, Годеч Драгоман, Костинброд и Враца.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria

EspressoNews