Неда Василева от ТВ Европа ще разкрива тънкостите на журналистиката в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

3987 преглеждания

Неда Василева от ТВ Европа ще разкрива тънкостите на журналистиката в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

Неда Василева – водещ на сутрешния блок „Европа сутрин” по ТВ Европа е менторът на третото издание на ученическия конкурс на EspressoNews„Работилница за репортери2018 – Родова памет“. В качеството си на наставник, г-жа Василева ще проверява работите на участниците в Работилницата и ще дава своите напътствия и съвети. Официалният старт на конкурса-обучение ще бъде даден на 26 февруари. Тогава младите таланти ще получат първата от шестте творчески задачи, включени в третото издание на проекта.

Какво споделя Неда Василева за своя път в журналистиката и за участието си като ментор в „Работилница за репортери“ прочетете в следващите редове:

„Казвам се Неда Василева, на 26 години съм, от Враца. От шест години работя като журналист – приемам това  като свое призвание, като дълг и сбъдната мечта. Учих в ПМГ „Акад. Иван Ценов” Враца. Завърших Факултета по журналистика и масови комуникации в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност журналистика през 2014 година. От много повече - от близо 15 години вярвам, че журналистиката е професията,  чрез която мога да съм полезна, да информирам, но и да отстоявам позицията си.

От м. февруари 2017 година съм водещ на сутрешния блок „Европа сутрин” по ТВ Европа – проект, в който участвам от неговия първи ден. За една година аз и екипът на предаването изградихме мрежа от контакти, собствен облик и проекти, които са уникални за българския телевизионен ефир.

Кариерата ми започна шест години по-рано – отново в ТВ Европа. Там започнах да израствам професионално – първо като стажант-репортер, преминах през трудното, но и удовлетворяващо ежедневие на репортер в отдел „Новини”. След като натрупах опит, ръководството на телевизията ми гласува доверие - бях поканена да бъда водещ на новините и едно от лицата на ТВ Европа. Така разбрах, че професиите на репортера и на водещия на новини са колкото близки, толкова и различни.

Продължих телевизионния си път като водещ на новинарските емисии в телевизия „Bulgaria ОN AIR”. През 2015 година стартира предаването „Директно” в същата медия – още една стъпка нагоре и голяма отговорност за мен. То ми даде безценен опит и увереност, за да се завърна отново в ТВ Европа и да продължа с по-голяма амбиция към проекта „Европа сутрин”, от който съм част и днес.

Следващото предизвикателство пред мен е „Работилница за репортери”. Приех поканата на EspressoNews с вълнение и любопитство. С вълнение, тъй като конкурсът би могъл да мотивира, да даде насоки на онези от вас, които са уверени, че работата в сферата на комуникациите, писането и говоренето, са подходящи за тях.

Любопитство в мен провокира броят на онези от вас, които ще стимулираме да опитат, въпреки че не си представят бъдеще като репортери. Ще проверим вашите талант, отдаденост и постоянство – качества, важни за един бъдещ репортер. Ще положим усилия да ви бъдем полезни, а защо не – да променим мнението ви.

Ще имате възможност да се докоснете на живо до работата на журналиста, да посетите студиото на ТВ Европа и да усетите тръпката от говорене пред камера и микрофон. За победителя наградата е специална – той ще бъде гост в предаването „Европа сутрин”.

Вашият път е и моят път!  Участвайте в „Работилница за репортери”, ще научите повече за себе си! Успех!“

EspressoNews