Ника Любецкая: „С Free spirit day отварям нова страница в живота си“

1361 преглеждания

Организаторът на мини-феста разкри подробности около предстоящото събитие

Организаторът на мини-феста Free spirit day 2018 Ника Любецкая разкри подробности около предстоящия фест и новата житейска посока, в която поема. 

Първото издание на целодневния фестивал ще се проведе на 29 септември 2018 г. във Fabrica 126. Той няма да е просто едно музикално събитие, а ще се превърне в арена за различни изкуства и уъркшопи.

Здравейте, разкажете повече за себе си?

Родена съм в Крим, но живея в България почти от 20 години по любов - любов към България. Това мога да отговоря спонтанно, но ако се замисля по-дълбоко... Аз съм Ника, Ника Любецкая - момиче, жена, човек, артист... Все още не знам коя съм точно. Опознавам се. Всеки ден. Знам, че бих искала да съм по-добра. Най-вече човешки, след това професионално. Обичам развитието, градацията, движението.

Много хора те познават като организатор на руски партита и изпълнител на руски песни, защо реши да смениш посоката и да започнеш нещо в ново амплоа?

Ново амплоа? По-скоро нов проект. Руската музика е прекрасна и необятна и смятам, но мисля, че този формат на партита засега се изчерпа и мисля, че е хубаво да покажа на света нещо съвсем различно. За да ти се случи нещо велико, трябва да махнеш от живота си нещо много добро и успешно. 

Новото начало ще поставиш с мини-фестивала Free Spirit day 2018, който ще се състои на 29 септември в София. Разкажи ни повече за него.

Основната ми цел е да се забавляваме. За мен е важно да има купон, динамични емоции, настръхване. Обичам да усещам как времето спира, а пространството започва да се върти. Един от начините да усетя подобно нещо е сцената, концертът, партито. Както и да го наречем, това е сливането с музиката и хората. Тогава ставаш едно цяло с всички. Ето сега ти отговорих и на първия въпрос. Искам хората да се почувстват щастливи, по-свободни, по-весели. 
Ще се постарая да създам атмосферата на един щастлив и свободен софийски ден.

Какви изненади да очакват посетителите на феста?

Изненадите са за това - да ги очакваш. Това, което мога да обещая на хората е, че в мини-фестивала ще вземат участие старателно селектирани артисти, както на хендмейт базара, така и водещите на уъркшопите. Те ще бъдат български творци. Всъщност не само, но все пак български, защото живеят, работят и творят именно тук, тук и сега. Всеки посетител ще има възможността да научи нещо ново за света и за себе си чрез изкуството, танците и словото или просто да се забавлява танцувайки.  Искам да е притегателно и завладяващо и вярвам, че точно така ще се получи.

Нова банда, нов проект, ново музикално парче - повдигни завесата около всичко това?


Бандата наистина е нова. Основният виновник за нея е човекът, с който творя в последните години - Светослав Димитров от Sound City Studio. Той събра бандата. Единствено перкусиониста е моя заслуга. Него открих по време на един мой кастинг. Всички изпълнители са изключителни музиканти и за мен е голяма чест и радост да работя с тях. Ново авторско парче все още няма, въпреки че има доста идеи. Този път ще заложа на класиката с авторски прочит. 

Ника, ти си творец по душа, който обича купонът, но държи на хармонията и реда. Защо според теб хората не могат да живеят в мир и разбирателство помежду си? Какво им пречи? 

За да има разбирателство и любов между хората, трябва да има такова първо в самите нас. Точно това е най-големият проблем. Ние не може да се разберем сами със себе си и за това нараняваме другите. Не ни достига любов, а тя е навсякъде и във всичко. И най-голямата тайна е, че никъде не може да я намерим, преди да я открием в себе си. Фестът е един от начините да мултиплицирам моята любов към света и да я обединя с любовта на хората, които ще дойдат. Надявам всички заедно да създадем много силна и красива енергия на любовта, свободния и щастлив дух.

Какво е посланието ти към всички, които прочетоха това?

Искам да пожелая на хората да живеят живота си със страст, любов, вдъхновение и благодарност.

EspressoNews