ОИЦ-София проведе информационна среща в община Годеч

1230 преглеждания

Представи подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“

Екипът на Областен информационен център-София проведе информационна среща в община Годеч като част от информационна кампания на тема „Еврофондовете - актуални възможности за финансиране на Вашия бизнес“, която се провежда във всички 22 общини на Софийска област. 

Пред присъстващите земеделски производители Мадлен Георгиева, експерт „Информационно обслужване и услуги“, представи подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програма за развитие на селските райони, която е отворена за кандидатстване до 07.12.2018 г. По нея земеделските производители могат да се възползват от финансиране за изграждане или подобрение на недвижимо имущество, за закупуване на земя и сгради, необходими за изпълнение на проекта, на дълготрайни материални и нематериални активи, консултантски услуги и др. Кандидатите по 6.4.1 могат да подават своите проектни предложения в рамките на три процедури в зависимост от вида на заявените за подпомагане дейности: инвестиции, насочени към развитие на занаяти; инвестиции за развитие на услуги във всички сектори и други неземеделски дейности; инвестиции за производство на продукти, които не са включени в Приложение 1 от Договора за функционирането на Европейския съюз. Общият бюджет за трите процедури е 68 млн. евро. Размерът на безвъзмездна финансова помощ е до 50%, като стойността ѝ за отделно проектно предложение не може да надвишава 391 160 лв. В рамките на настоящия прием по мярка 6.4.1, кандидатите могат да подадат само едно проектно предложение, отбеляза Мадлен Георгиева. 

В рамките на събитието бяха представени и други отворени процедури, които са насочени към бизнеса, както и предстоящите възможности за кандидатстване до края на 2018 г. по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове. 

ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.001-0020-C01, изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 28 информационни центъра, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

EspressoNews

Източник: ОИЦ-София

Снимка: ОИЦ-София