Областният управител и кметът на Сливница представляваха Софийска област на работно посещение в Италия

1166 преглеждания

Работно посещение в област Емилия Романя, Република Италия, за запознаване и обмяна на добри практики от икономическото развитие, структурата на местното самоуправление, туризъм, природни ресурси и селско стопанство, организирани от Български икономически форум бе направено от Областният управител г-жа Росица Иванова и кметът на Сливница г-н Васко Стоилков като представители от Софийска област, писаха в сайта на областната управа.

 От 19 до 23 септември, българската делегация, в която се включиха 4 областни управители, 3 кметове и 3 зам. кметове на общини, 2 служители на Министерство на туризма, представител на БАБХ, Управителя на „ВиК”ЕООД-Смолян, секретарят на община Стара Загора и представители от БИФ, проведе полезни срещи с Министъра на търговията и туризма на Емилия Романя, г-н Андреа Корсини, кметовете на 8 общини: Равена, Чезенатико, Сасуоло, Червия, Формиджине, Комачо, Сантарканджело, Ричоне; съветници по туризма и международното сътрудничество на регион Модена; президенти на асоциациите на СПА центровете, Конфиндустрия Романя, Агенцията за насърчаване на туризма на Емилия Романя, Кооператив Атлантида, Делта 2000, МИГ Емилия Романя и други представители на регионалните и общински администрации.

 Първия ден от работното посещение бе посветен на добрите практики в производството на хранителни продукти със защитен георграфски произход.

Вторият ден беше посветен на управлението на територията и запознаване с добрите практики на управлението и развитието на обширния природен парк по делтата на река По, обект под закрилата на ЮНЕСКО.

Третия ден от работното посещение бе посветен на добрите практики в производството на хранителни продукти и използване на природните дадености на региона, обекти под закрилата на ЮНЕСКО.

През последния ден делегацията посети компанията, обслужваща цялата публична администрация на Италия – MaggioliGroupв Сантарканджело.

Като изключително ползотворни от областната управа отбелязват  посещенията на място в най-значимите за местната икономика, развитието на туризма и икономическото развитие на региона и държавата фирми и компании, със световно известните имена на Емилия Романя- Ферари, Пармиджано Реджано, Прошуто ди Парма, Римини и т.н.

Espressonews