Областният управител на Софийска област и заместник-кметът на община Своге поставиха началото на строително-монтажните дейности по НПЕЕМЖС на два блока в общината

1500 преглеждания

Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и заместник-кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов официално поставиха началото на строително-монтажните работи на блокове с номера 12, 14 и 14А на бул. „Дунав“ в кв. Дренов в Своге, както и блок 12,13 и 14 в квартал 21 в града. Предстои цялостно саниране на сградите, финансирано  от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС).

По покана на кмета на Община Своге - г-н Емил Иванов, в град Своге пристигна областният управител на Софийска област - г-жа Росица Иванова за подписването на Приложение 2 от Протоколите за откриване на строителни площадки на поредните жилищни блокове, кандидатстващи по Програмата. Областният управител беше придружена от своя заместник г-н Николай Николов и екипа на Областната администрация, работещ по НПЕЕМЖС. На събитието в Общинска администрация-Своге присъстваха още заместник-кметът на общината г-жа Нина Копринджийска, представители на фирмите проектант и изпълнител, на строителния надзор, както и на Сдруженията на собствениците.

Екипите на Областната и общинската администрация посетиха на място блоковете, които бяха инспектирани, като бяха посрещнати по стара българска традиция с питка, сол и мед. Заместник- кметът на Община Своге представи предвидените дейности, вече извършените строително- монтажни работи и сроковете за завършване на първите многофамилни жилищни сгради в града.

инж. Михайлов и г-жа Иванова заявиха желание и готовност  за оказване на съдействие на желаещите да кандидатстват по Програмата, за да може повече жители на общината да се  възползват от НПЕЕМЖС.

 Espressonews