Областният управител на София област – Росица Иванова изслуша проблемите на годечани

1272 преглеждания

Областният управител на Софийска област се срещна с жители на Община Годеч по време на изнесената й приемна, състояла се в сградата на общинската администрация. Росица Иванова бе посрещната с питка и сол от общинското ръководство. Губернаторът на областта завари кмета на Община Годеч - Радослав Асенов, на оперативка с кметовете на кметства и кметски наместници.

Два часа г-жа Иванова разговаря с годечани и чу проблемите им – от директни оплаквания от местен работодател до незаконно строителство.

Областният управител изслуша внимателно бедите на жителите, срещнали се с нея между 9 и 11 часа.

„Сред въпросите бяха проблеми с незаконно строителство в частен имот. На гражданина, съвместно с кмета на Община Годеч, му беше разяснено как да действа в бъдеще.

Друг от посетилите ме граждани имаше взаимоотношения с областна дирекция „Земеделие”. Успях да направя консултация, да придвижим забавила се преписка от 2012 г. за закупуване на терен на територията на общината.

Животновъдите се интересуваха по техни проблеми, касаещи правилното разпределение на земите, които ползват – мери, пасища, ливади на територията на общината, за да отглеждат животните си“, обясни след срещата тя.

Минути след това г-жа Иванова обсъди споделените й проблеми с градоначалника Радослав Асенов.

Росица Иванова сподели, че изнесените приемни са нещо ново в работата на областната администрация, което има за цел да улесни хората от отдалечените краища, на които им е трудно да отидат до София.

„Отивайки на място, виждаме проблемите на общините, имаме възможност да говорим с общинските ръководства и да им помагаме”, заключи Иванова.

Източник: Актуален глас