Облачно и дъждовно във вторник

503 преглеждания

Максималните температури ще са между 9 и 16 градуса

Днес над страната ще бъде предимно облачно, освен над североизточната половина, където се очакват временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт, а с него времето ще застудее. Максималните температури ще са между 9 и 16 градуса.

Предимно облачно ще бъде над планините. Очакват се валежи от дъжд, над 1200 метра - от сняг, като над масивите в югозападните райони ще има значителни количества. Вятърът ще е умерен от изток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 5 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, но валежи почти няма да има. Ще започнат разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса.

Още тази нощ валежите ще започнат да намаляват и спират. В сряда ще има променлива облачност, като преди пладне ще е предимно слънчево. Максималните температури плавно ще тръгнат нагоре.

Източник: sinoptik.bg, Снимка: pixabay

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 


Тагове