Обсъдиха публично проектобюджета на община Костинброд за 2019 г.

1163 преглеждания

Проекти за над 32 млн. лв. предстои да се реализират до 2020 г.

Публичното обсъждане на проектобюджета на община Костинброд за 2019 г. се проведе на 15 януари, в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947” в града. То се организира за петнадесети пореден път, съгласно промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация, Закона за общинските бюджети и Закона за публичните финанси, публичното обсъждане и е въведено като задължителен етап при формиране, изпълнение и отчитане на бюджета.

Проектобюджетът бе представен в присъствието на кмета на община Костинброд Трайко Младенов, председателт на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, заместник кметовете Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева, общинските съветници Димитър Найденов, Иван Иванов, Даниела Станкова, директори на центрове, кметове на населени места и граждани на община Костинброд.

В рамките на презентацията, кметът на Костинброд и главният счетоводител на общината, запознаха присъстващите с всичи параграфи, приходи и разходи на Проектобюджет 2019 г. На общественото обсъждане стана ясно, че Община Костинброд има спечелени проекти за над 32 млн. лв., които предстои да започнат да се реализират през тази и следващата година. С Бюджет 2019 г. е осигурено и ритмичното финансиране на звената и заведенията за социални услуги и са обезпечени разходите в сферата на образованието, здравеопазването, социалните дейности, културата, спорта и инфраструктурните обекти.

EspressoNews

Снимки: Община Костиброд, Фейсбук