Община Божурище започва прием на документи по проект „Подкрепа за независим и достоен живот в община Божурище”

1552 преглеждания

От 21 ноември 2016 г., Община Божурище започва прием на документи по проект „Подкрепа за независим и достоен живот в община Божурище”.

Приемането на попълнените документи на кандидатите за потребители на социалните услуги или за персонал за предоставяне на социалните услуги, ще бъде осъществено от  назначеното за тази цел лице, в  бившата сграда на Общината, бул. „Европа“ № 81, 2-ри етаж в стая № 7,(сградата се намира на центъра на гр. Божурище, срещу общинския паркинг), в срок  от 21 ноември до 30 ноември 2016г.(включително), от 09:00 ч.– 16:00ч.

Резултатите на класираните кандидати, ще бъдат обявени на информационното табло в Община Божурище и на официалния сайт, в срок по разписаните  Методически указания, заложени в проекта.

„Подкрепа за независим и достоен живот в Община Божурище“ се осъществява по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна помощ BG05M9OP001-2.002-0291 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” - 2014-2020.

Проектът цели да бъдат обхванати целевите групи на хората с увреждания и техните семейства, семейства на деца с увреждания, самотно живеещи тежко болни и хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване. Целта на проекта е подобряване качеството на живот, достъп до услуги и социално включване, в отговор на комплексните потребности на представителите на целевата група, с цел преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността.

EspressoNews