Община Божурище обяви прием на документи за кандидатстване по проект „Подкрепа за независим и достоен живот в Община Божурище”

1978 преглеждания

Община Божурище стартира проект „Подкрепа за независим и достоен живот в Община Божурище”. Проектът цели да бъдат обхванати целевите групи на хората с увреждания и техните семейства, семейства на деца с увреждания, самотно живеещи тежко болни и хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване. Целта на проекта е подобряване качеството на живот, достъп до услуги и социално включване, в отговор на комплексните потребности на представителите на целевата група, с цел преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността.  Проектът включва създаване на Център за почасово предлагане на социални и здравни услуги, включващи  85 потребители,  лични асистенти, социални асистенти, домашни помощници, рехабилитатор, психолог и медицинска сестра.   

„Подкрепа за независим и достоен живот в Община Божурище“ се осъществява по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна помощ BG05M9OP001-2.002-0291 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” - 2014-2020

Желаещите да кандидатстват за потребители на социалните услуги или за персонал за предоставяне на социалните услуги, могат да намерят всички необходими документи за кандидатстване на официалния сайт на Община Божурище или да получат от  Деловодството в сградата на общината, на адрес: бул. „ Европа“ № 85, в срок  от 17 октомври до 7 ноември 2016г. (включително). Приемането на попълнените документи, ще бъде осъществено от  назначеното за тази цел лице, в сградата на Пенсионерския клуб, намиращ се до Общината, в срок  от 21 ноември до 30 ноември 2016г.(включително), от 09:00 ч.– 16:00ч.

Резултатите на класираните кандидати ще бъдат обявени на информационното табло в Община Божурище и на официалния сайт на общината.

EspressoNews