Община Драгоман припомни снимки и мисли на Левски по повод 181 години от рождението му

2605 преглеждания

Инициативата продължи през целия ден

Със своя инициатива, продължила през целия ден, Община Драгоман почете живота и делото на Васил Левски. На 18 юли, когато се навършиха 181 години от рождението на Апостола на свободата, във фоайето на общинската администрация през целия ден бяха показвани негови снимки, мисли и непреходни послания към следващите поколения. 

„Нека помним идеите на Великия българин, които живеят във всеки един от нас и ни карат да бъдем горди, да виждаме и откриваме силата на това да бъдем единни. След 181 години от рождението му, той е още жив, благодарение на делата, идеите и любовта си към България.“, се казва в обръщението на Община Драгоман. От местната администрация са категорични, че няма как да бъдем равнодушни към идеите на този велик човек, както и че Левски трябва да бъде пример за подражание на всеки истински българин.

„Да преклоним глава и да си спомним за Левски, за живота му, преминал с мисъл за Родината и нейното освобождение, за делата му.“, призоваха от Общината и припомнят думите на Апостола:

 „С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите.“

EspressoNews