Община Костинброд бе домакин на среща с министър Ангелкова

1750 преглеждания

Обсъдени бяха възможностите за развитие на туризма в региона на запад от София

Община Костинброд бе домакин на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Потенциалът и възможностите за развитие на туризма в района в общините Костинброд, Годеч, Божурище, Сливница и Драгоман бяха сред акцентите на събитието, което се проведе на 11 февруари, в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ в града.

На срещата присъстваха и кметовете на Сливница, Божурище, Годеч и зам.-кметът на Драгоман. Гостите бяха посрещнати от кмета на Костинброд Трайко Младенов, председателя на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, Александър Ненов зам.-кмет на община Костинброд и  Борислав Борисов - кмет на с. Петърч.

В рамките на срещата, кметът Младенов запозна министър Ангелкова с обектите, които се изграждат и предстои да се реализират в Костинброд, сред които новостроящият се площад, прилежащите паркинги, улиците и тротоарите, централният православен храм „Св. Константин и Елена” и др.

Ръководството на община Костинброд работи активно за популяризирането й, като предпочитана туристическа дестинация, чрез поредица от срещи, инициативи, разработване на проекти и представяне на интересни обекти в общината.

Припомняме, че Община Костинброд взе участие и в първата конференция „Естествено в България - 2019 година на вътрешния туризъм“ организирана от Министерството на туризма, където показа културните, историческите и туристическите дадености на общината.

EspressoNews