Община Костинброд в акция срещу незаконните сметища

1659 преглеждания

Община Костинброд поде инициатива за справяне с незаконните сметища на нейна територия. На официалния интернет сайт на общината са публикувани снимки на различни локации, на които се изхвърля боклук, без да е отредено място за това.

„По пътищата и по улиците ни се изхвърля нерегламентирано боклук! Незаконните сметища се следят от Общински Инспекторат – Костинброд и следват строги глоби, за всички нарушители!“, гласи съобщението на общината.

От там допълват, че само за 2017 година сигналите за битови замърсявания в различни райони на Костинброд са над 10.

Общинското ръководство припомня, че отговорност за опазването на чистотата носят гражданите, като ги призовават при установяване на нарушения, да сигнализират своевременно ресорните институции, но и да имат будна гражданска съвест и самосъзнание и да не нарушават реда.

„Апелираме към хората, към гражданите, към жителите на община Костинброд  да се радват на природата, която ги заобикаля, а не да я погубват, като изхвърлят  отпадъците си безконтролно. Промяната идва от всички нас – да не допускаме това да се случва!“, гласи още призивът на Община Костинброд.

На Томина Неделя храм „Рождество Богородично“ при манастир „7-те престола“-община Своге ще отбележи своя празник.

Тържественият 23 април ще започне с утринна служба с начален час 8:00. Света литургия ще бъде отслужена от 9:00 часа, а от 10:30 часа ще започне водосвет и благославяне на курбан.

Програмата предвижда  празничен концерт, който ще започне в 11:00 часа.

EspressoNews