Община Костинброд ще представи църквата „Св. Петка“ в Богьовци на форум в Италия

1899 преглеждания

Ще бъде обсъдено и побратимяване с общините Салеми и Багерия

Община Костинброд ще представи изложбата “Cammino, fede, storia!” („Пътят, вярата, историята“) в катедралата “Chiesa del Santissimo Salvatore” - една от най-внушителните катедрали в Палермо, Италия. Местната администрация получи две покани за започване на разговори с цел побратимяване от община Салеми, провинция Трапани, регион Сицилия (Първата столица на Република Италия) и община Багерия, провинция Палермо, регион Сицилия, Република Италия.
Официалната делегация ще бъде водена от кмета на Костинброд Трайко Младенов и председателя на Общинския съвет д-р Атанас Тенев. В нея ще участват представители на местната администрация и Общински съвет. По време на визитата си, те ще проведат среща с кметовете на Салеми и Багерия. На нея ще бъдат обсъдени възможности за съвместно развитие в областта на културата, туризма, археологията, спорта, бизнеса и други сфери от взаимен интерес за регионите. Община Костинброд прие получените покани и ще осъществи пътуването с нагласата да направи всичко възможно за едно ползотворно бъдещо сътрудничество с италианските общини.
Църквата „Св. Петка“ в с. Богьовци е културен паметник с изключителна художествена стойност и една от най – величествените късноримски резиденции – „Скретиска“ , която се намира в община Костинброд. Скретиска е била любимо място за отдих и престой на Император Константин Велики. Изложбата в Палермо ще продължи от 12 до 18 май 2018 г.
EspressoNews