Община Своге за поредна година ще подкрепи инициативата ''Часът на Земята''

1265 преглеждания

Община Своге за втора поредна година ще се включи в изданието на глобалната инициатива „Часът на Земята“, която ще се проведе на 25-ти март 2017г., събота, от 20:30ч. до 21:30ч.

Общинското ръководство ще потъмни фасадата на сградата на общината и  Народно читалище „Градище 1907″ в знак на съпричастност с каузата на международната природозащитна организация WWF/ World Wildlife Fondation/. През 2016 година град Своге бе един от 110 български града, които участваха в ''Часът на Земята''. Община Своге апелира към всички жители на общината за един час в съботната вечер да изключат електрозахранването в домовете си.

„Часът на Земята“ е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. В инициативата взимат участие над 170 държави и над 7000 града, правителства и представители на бизнеса. Само за няколко години тя успя да се превърне в най-мащабното мероприятие за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

В България кампанията се провежда от 2009 г. като всяка година участниците и привържениците на идеята за опазване на природата стават все повече.

EspressoNews