Община Своге обяви конкурс за управлението на социалната услуга „Обществена трапезария“

1371 преглеждания

Вижте кой може да кандидатства

Община Своге обяви конкурс за възлагане управлението на социалната услуга „Обществена трапезария“ по реда на Закон за социално подпомагане и Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане,.  

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 18 и чл. 18а, ал. 3 от Закона за социално подпомагане и чл. 37, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане, във връзка със Заповед № 1312/21.09.2018 г., кметът на Община Своге обявява Конкурс за възлагане управлението на социалната услуга „Обществена трапезария”, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) BG05FMOP001-3.002 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020”, в съответствие с ПМС № 37 от 23.02.2015 г. за определяне реда и условията за изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) за периода 2014-2020 г. и последвалите го изменения, и съгласно описанието на Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане.

За допълнителна информация: тел. 0726/22098 и 0887002751 – Нина Копринджийска – заместник-кмет на Община Своге.

Вижте всички документи, приложения и изисквания към кандидатите тук.

Конкретната цел на услугата „Обществена трапезария” е да допринесе за намаляване броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни, с оглед преодоляване на основно материално лишение.

В рамките на услугата се предвижда закупуването на хранителни продукти за приготвяне на топъл обяд (супа, основно ястие, хляб), в съответствие с изискванията на националното законодателство и осигуряване разнообразно седмично меню, с което да се осигури балансирано хранене на целевата група от 500 човека, живеещи на територията на община Своге, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

Социалната услуга „Обществена трапезария” се осъществява пунктове в населените места на община Своге: гр. Своге, с. Батулия, с. Бов, с. Брезе, с. Владо Тричков, с. Габровница, с. Гара Бов, с. Гара Лакатник, с. Желен, с. Заселе, с. Зимевица, с. Искрец, с. Лакатник, с. Лесковдол, с. Луково, с Реброво, с. Редина, с. Свидня, с. Томпсън, с. Церово.

EspressoNews