Община Сливница получи безвъзмездно право на собственост върху имот частна държавна собственост

1528 преглеждания

Договор за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот частна държавна собственост подписаха Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и кмета на община Сливница г-н Васко Стоилков.

С този акт, във връзка с решение на Министерския съвет № 130 от 25 февруари 2016 година,  община Сливница получи собствеността върху имота и сградите, в които се помещаваше старата пожарна на града. Теренът е с площ 2980 кв.м. на негова територия има административна сграда, гаражи, складови помещения.

Намеренията на общинското ръководство са мястото да бъде превърнато в център за предоставяне на социални услуги. Предстои да се направят анализи от проектантите какъв тип социална дейност ще бъде най-подходящ да се развива там, обясни г-н Стоилков.

Връчвайки официално договора на кмета на Сливница, Областният управител пожела услугите, които общината ще започне да предоставя на хората, да бъдат съобразени с техните нужди и изрази увереност, че местната власт има капацитета да превърне мястото в отлично средище за социални дейности за обществото.

Посещението на г-н Стоилков продължи под формата на работна среща, в която участваха още доц. Лозан Митев от катедра "Мениджмънт и история на спорта” при НСА „Васил Левски” и главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова. Тема на разговор помежду им бе организирането на спортен празник в Сливница, в рамките на спогодбата за сътрудничество между Академията и Областната администрация за развитието на спорта в Софийска област.

Бяха обсъдени варианти на дати, на които да се проведе голямото спортно мероприятие, както и възможностите да бъдат максимално използвани спортните съоръжения и добрите условия, с които община Сливница разполага. 

Припомняме, че наскоро подобно събитие се проведе и в община Годеч, като в него участваха възпитаници и преподаватели от НСА, ученици и младежи от местните спортни клубове, които имаха възможност да се включват в демонстрации по бокс, кикбокс, карате, таекуондо, хандбал, стрелба с лък, хокей на трева и др.

Г-н Стоилков и доц. Митев си тръгнаха с подаръци и пожелания за весело посрещане на Великденските празници от Областния управител. Г-жа Иванова им подари презентация с най-големите природни и културни забележителности на Софийска област.

Източник: Областна администрация, Софийска област